Robert Detzler

Robert az SVT módszer fejlesztője, az SRA (Spiritual Response Association) megalapítója, sikeres író, lelkész, tanár, tanácsadó volt.
 A Spirituális Választerápia módszerének kidolgozója Robert E. Detzler (1926-2013) 27 éven keresztül a Szellem irányításával és támogatásával fejlesztette, alakította és bővítette az SVT rendszerét.


Mary Ann Detzlerrel, feleségével kezdték el az SVT-t és a SpÚ-t (Spirituális Újjáépítés), majd kiépítették a Spiritual Response Association - SRA (Spiritual Response Egyesület) szervezetét, így megteremtve egy olyan nemzetközi hálózatot, mely nagymértékben segít egész bolygónk gyógyításában, és áldást jelent az összes létforma számára.


2009. augusztusi visszavonulásáig egyéni konzultációkat végzett személyesen, telefonon és írásban is több, mint 32000 embernek.


A világ számos országában tartott tanfolyamokat, megismertetve az emberekkel spirituális természetüket valamint, hogy tudást kapjanak arról, hogy bizalmas kapcsolatban állnak spirituális segítőikkel, a Felső Énnel. Tanította hogyan fedjék fel és tisztítsák ki a tudatalattiban blokkokat okozó diszharmonikus programokat és energiákat önmaguk és mások számára a Spirituális Választerápia módszerével, amely a kiteljesedett egészség, boldogság, harmónia és jólét létrehozásában segít a megélés minden szintjén.


Robert és az SVT története


1984 őszén Dr. Clark Cameron szociológus és felesége, Sharon bemutatták Robert E. Detzlernek, - az amerikai Unity Egyház lelkészének - a Választerápiának nevezett és általuk kifejlesztett pszichológiai terápiás módszerüket.


Cameron munkájából származó gyógyulási történetek, és az életeket megváltoztató eredmények érdekelték Robert Detzlert, így tisztítási munkát kért magának a jólét és bőség témájában. Ezeken az életterületein gyorsan megnyilvánult a pozitív eredmény, ezért meghívta Cameronékat, hogy tartsanak két kiselőadást a templomban, a rendszer további tesztelése, érdeklődés felkeltése és eredmények érdekében.


Robert megkérdezte Dr. Camerontól, hogy hajlandó lenne-e továbbadni a módszert. A válasz “igen” volt bizonyos feltételek teljesülése esetén:

- minimum legyen hat tanuló

- a tanfolyam költsége 2500 US dollár/fő

- vállalják a hat havi folyamatos tanulást és a könyvek elolvasását.


A tanfolyam tizenkét szombati alkalomból állt, hat hónap leforgása alatt, és magába foglalt több, mint 90 nagyszerű, pszichológiai, és tanácsadással foglalkozó könyv elolvasását (a tanfolyami napok között), amely bemutatta, hogy hogyan működik az elme. Ezekről a könyvekről a résztvevőknek írásos olvasónaplókat kellett benyújtaniuk.


Robert ekkor még teljes állású lelkész volt, ezért kérte, hogy hadd számoljon be inkább a könyvekről szóban, amit elfogadtak.

1985 januárjában elindult a tanfolyam.

Mielőtt a tanfolyam véget ért, a Választerápia kérdésekre alapuló módszerének nyolc területét Robert kiegészítette további öt lehetséges, spirituális természetű blokkoló tényező (program) vizsgálatával. Rávette Cameronékat, hogy a testetleneket (földhöz ragadt lelkek) tisztítani kell, valamint, hogy mennyire fontos az előző életeket vizsgálni minden egyes kliens esetében, és ezt be is mutatta nekik. További kiegészítéseket tett, valamint bevezette a táblázatos ábrázolásmódot is, amellyel időt és pénzt takarított meg a klienseknek.


Robert Detzler a tudatalatti és a spirituális dimenziók vizsgálatát - a Lélekkel való munka kutatásait, korrekcióját lehetővé tevő egyre bővülő rendszert, amely segítségével bizalmas kapcsolatban állunk a spirituális segítőkkel, a Felső Énnel - Spirituális Választerápiának nevezte el.

1988. év elején megtartotta első tanfolyamát, és elkezdte írni első könyvét. 1988 márciusában már publikálta is a Your Mind Net-et.

Később ezt a könyvet átdolgozták, címe Freedom Path-ra változott. /Ezt adták ki magyarul  Spirituális Választerápia - A szabadság ösvénye (Édesvíz Kiadó, 2007) címmel./


1989 májusában lemondott templomi tisztségéről és lelkészi állásáról, hogy minden idejét az SVT-nek, a  Spirituális Választerápiának szentelhesse, ahogy ő nevezte a saját spirituális verziójával kiegészített tisztítási munkáját.

A kliensekkel való munka mellett konferenciákon adott elő és tanfolyamokat tartott.

Ekkorra már tizennyolc táblázata volt, és egy kezdő tanonc csoportja, mely egy olyan szervezet alapításának a módját kereste, melyet Kaliforniában egyházként ismernek el.


1989 júliusában bemutatta az SVT-t a West Coast Dowsers Konferencián, és a National Dowsers Konferencián adott elő Danville-ben, Vermont államban.

1990 januárjában Washington államba költözött, és az Egyesült Államok különböző helyeire utazott, ahol tanfolyamokat tartott.

1990-ben ismét bemutatta az SVT-t a West Coast Dowsers Konferencián.

1991 májusában Washington államban bejegyezték a Spiritual Response Association-t, amit az IRS (amerikai adóhivatal) non-profit vallási-oktatási szervezetként fogadott el, amelynek elnöke lett. A kaliforniai egyház ezután feloszlott.


1991 szeptemberére már 500 tanulónak tanította meg az SVT alapelveit.

1994 novemberében az Egyesült Királyság World Healing Kiállításán vett részt feleségével, Mary Ann Detzlerrel, ahol előadást tartott.

1995-ben ismét az Egyesült Királyság World Healing Kiállítására ment el, majd a kiállítás után egy SVT alap tanfolyamot tartott.


Az SVT módszere mellett az idők folyamán még két modullal  egészítette ki a spirituális gyógyító eljárást.

Az egyik a Spirituális Újjáépítés (SpÚ), a másik pedig az ún. Spiritual Healing azaz Spirituális (ábrás) gyógyítás. Ezek a technikák az SVT-től függetlenül is elsajátíthatók és alkalmazhatók.


2002 decemberére az Egyesület egy körülbelül 2500 nevet  tartalmazó levelezési listával rendelkezett (2008 decemberére ez a lista 6800 névre bővült és azóta is folyamatosan bővül), és 1100-an iratkoztak fel a havi hírlevélre, a Felemelkedésre, amelynek módszertani részét Robert Detzler, Magic (Csoda – írások a mindennapokhoz) című részét pedig felesége, Mary Ann Detzler írta akkoriban.


A szervezet valóban a Fénymunkások nemzetközi egyesületévé vált.


2003 januárjában Robert E. Detzler a Szellem támogatásával lemondott a Spiritual Response Association elnöki posztjáról.

2004-től fokozatosan csökkentett munkaidőben oktatta ezt a csodálatos, energiával gyógyító eljárást.


2009. augusztus végén, majdnem 84 évesen, a Szellemmel egyetértésben úgy látta, hogy ideje még jobban háttérbe húzódnia, ezért feleségével, Mary Ann-nel visszavonult az irodai munkából, abbahagyta a telefonos tanácsadást, és az SRA-nál is befejezte képzési munkáját az SRA konzulensek betanításában.

2013-ban bekövetkezett haláláig távolról végezhető tisztítási projektekkel továbbra is támogatta és spirituálisan erősítette

- az SRA Igazgatótanácsát,

- a személyzetet,

- a tanárokat,

- a konzulenseket, és

- az SRA különböző bizottságait is.


A Szellem, aki az elmúlt 27 év során olyan sok emberen keresztül, mindnyájunkon munkálkodott, továbbra is egyengetni fogja az általuk alapított Spiritual Response Association szervezet útját és természetes növekedési folyamatát.


A Spiritual Response Association szervezetetet kezdettől fogva számos tehetséges és elkötelezett alkalmazó gyarapította és gyarapítja mind a mai napig, akik időt és energiát szánnak ennek a spirituális gyógyító munkának az előmozdítására.


Az SRA-t mindnyájunk érdeklődése és szerető támogatásának áldása kísérte a változások sok-sok éve során áldásként minden tag és mindenki más számára, aki gyógyulási segítséget keres.


Roberték nyugdíjbavonulásukkor a következőkkel bátorították és búcsúztak a rendszer használóitól:


“Szeretném megköszönni mindannyiótoknak, hogy segítettetek, hogy új SVT-technikákat tanítottatok nekem.

Az egyéni tanácsadások és a tanfolyami csoportok összegződött energiái segítettek, hogy új spirituális fejlesztéseket vezessek be a gyógyításról szóló

tananyagunkba. Egyéni és összegződő energiáitok jelentősen ösztönözték a saját tanulásunkat is. Nagyszerű spirituális kaland volt, és köszönjük, hogy velünk tartottatok ezen az úton.

,,A Szellemmel együtt, a java csak most jön!"


Szeretünk és áldunk mindannyiótokat!


Mary Ann és Robert”

Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika